Kom i form: Spil håndbold for sjov

I 2015 indgik DGI, Danmarks Idrætsforbund og Nordea- og TRYG-fondene i den største partnerskabsaftale nogensinde i dansk idrætshistorie. Målet er at gøre Danmark til verdens mest aktive nation, og at få 75 procent af danskerne til regelmæssigt at dyrke idræt. Indtil videre går det ganske godt – kampagnen, som hedder Bevæg dig for livet, har allerede ført til en lang række idrætstilbud på alle niveauer landet over.

Et af deres kerneområder er sportstyper, hvor fokus ligger lige så meget på at have det sjovt og bevæge sig som det gør på fitnessen – noget, der altså er tilgængeligt for langt de fleste. Der findes alt fra individuelle motionsformer som cykling og fitness til forskellige former for holdsport. Specielt håndbold og fodbold er allerede blevet meget populære og tilbydes nu over det meste af landet. Så hvis du savner skriget af gummisko på gulvet og har harpiksabstinenser, er det bare at komme ind på https://www.bevaegdigforlivet.dk/haandbold og læse mere.

Håndboldspillere

Håndbold gør godt

Det kan godt være, at der er indædt debat om, hvad Danmarks nationalsport bør være – som du kan læse på https://www.dart-ddu.dk/dart-nyheder/, er der ikke nogen formelt dansk national sport og i 2017 gav Danmarks Idrætsforbund faktisk dart den ære.

En stor del af landet vil uden tvivl pege på håndbold som en værdig konkurrent til fodbold og cykling som Danmarks mest populære tv-sportsgrene. Danmark har håndboldfeber, og nyhedssider og bettingplatforme som https://extra.bet365.dk/news/da pumper ud med håndbold betting, håndboldnyheder og statistikker hver gang, der er en konkurrence i gang. hvilket er næsten hele tiden. Det kan godt gibbe lidt i en, når man ser på, specielt hvis man er en af Danmarks mange gamle håndboldspillere, og det er her, at “Bevæg dig for livet” kan blive din nye bedste ven.

Hvorimod det kan gøre ondt, når de danske herrer eller damer taber en stor turnering, så gør det altid godt at komme ud og bevæge sig på banen. På Håndboldens Dag i januar hvert år kan du udfolde dig så lystigt, du vil, og finde frem til præcis den type håndboldsbaserede idræt, der passer til dig og dine evner. Og går du glip af den så kan du også komme forbi forskellige klubber og hold og prøve dig frem i løbet af resten af året.

Håndbold er ikke bare håndbold længere

Takket være “Bevæg dig for livet” og landets større og mindre håndboldklubber, er der nu en masse valgmuligheder, hvis du vil forsøge dig med håndbold men har opbygget lidt skavanker gennem årene eller er nybegynder. Kampagnen udbyder nemlig både håndboldfitness og five-a-side håndbold (og har i øvrigt lignende fodboldtilbud, hvis det lyder mere attraktivt). Håndboldfitness fokuserer på bevægelse og fintetræning og lægger, som navnet antyder, mere vægt på at få pulsen op end at spille kampe som sådan. Five-a-side håndbold spilles som “normal” håndbold, men med fem personer på hver side af banen af gangen, på en forkortet bane og med en mindre og blødere specialudviklet bold. Som https://www.bevaegdigforlivet.dk/haandbold/ selv siger, så er “småskader, en travl hverdag eller lidt bonuskilo på maven … ingen undskyldning længere”, så kom ud og i gang – du får det meget bedre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *