Find den perfekte yogamåtte

Dyrker du yoga? Eller vil du gerne i gang med at dyrke yoga? Hvis svaret er ja, så har du brug for en yogamåtte. Ikke alle yogamåtter er ens, så det er vigtigt at du finder den rette yoga måtte, så du kan få mest ud af din træning, uden skader og gener.

Hvad er yoga?

Yoga er en træningsform der er mere end 5000 år gammel. Yoga kombinerer træningen af krop og sind. Som nogen måske tror, så er yoga ikke noget religiøst, eller mystisk, men blot en måde at træne kroppen og sindet til dets bedste ydeevne.

Yoga giver fysisk styrke, udholdenhed, god balance og smidighed, Samtidig giver yoga overskud, ro i kroppen og faktisk er det bevist at hvis du regelmæssigt udøver yoga kan det mindske dit stressniveau i din krop og fungere ligesom meditation.

Yoga kan udføres på mange niveauer. Der er faste øvelser som udføres i en bestemt rækkefølge, og alt efter hvor smidig og stærk du er, findes der sværere og sværere yogaøvelser. Du har måske hørt om nogen af de mest almindelige yogapositioner, hunden, krigeren, solhilsen osv.

Test af yogamåtter

Yogamåtten er et nødvendigt køb hvis du gerne vil dyrke yoga. Din yogamåtte kan også bruges til andre former for træning, eksempelvis til pilates. En yogamåtte er ikke bare en yogamåtte. Der findes mange forskellige yogamåtter og du skal selv finde ud af hvilken yogamåtte du bedst kan arbejde med.

Du kan tage rundt og se på yogamåtter selv, men du kan også finde inspiration på internet, og finde forskellige tests af yogamåtter, og få et indblik i hvilke mærker og typer der er bedst. Når du skal finde den bedste yogamåtte til dig selv, er der et par helt basale ting som du skal være opmærksom på.

Tykkelsen på yogamåtten

Ikke alle yogamåtter har den samme tykkelse, og det er forskelligt fra person til person hvor tyk en yogamåtte man foretrækker. Nogle vil gerne have en tyk yogamåtte, dette kan være hvis de eksempelvis nemt får ondt i hænder, hofter, knæ osv. Andre vil gerne have en tyndere yogamåtte så de har en bedre balance og en bedre føling med underlaget.

Overfladen på yogamåtten

Når det kommer til overfladen af yogamåtten er det bedst at gå efter en yogamåtte med en skridsikker overflade, sådan at din yogamåtte ikke glider rundt under dig når du udøver yoga.

Du vil også hurtigt komme at svede under fødderne eller i håndfladen, så hvis din yogamåttes overflade er helt glat kan du hurtigt komme til at glide, og da du ofte står i nogle yderpositioner kan du risikere at komme til skade hvis du glider.

Størrelse på yogamåtten

Udover tykkelsen på yogamåtten skal du også finde ud af hvad længden og bredden på yogamåtten skal være. Hvis den ikke er bred nok vil dine knæ eller fødder komme ud på gulvet i visse positioner. Hvis du eksempelvis er meget høj, behøver du en yogamåtte der er lang, sådan at du kan stå udstrakt i planke øvelser eller kriger positioner, uden at foden, knæet eller hænderne kommer ud på gulvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *