Hvad er squash?

Squash er en sport for alle, og det kræver ikke ekstremt meget at deltage, og netop derfor, er det en sport, som er let tilgængelig. Det kræver blot en ketcher og en bold, og så adgang til en squash-bane, hvor man kan spille. Det kræver heller ikke så mange tekniske færdigheder. Det kræver blot, at man kan ramme bolden med ketcheren, og slå den op på væggen.

Hvor spilles det?

Det spilles i noget, som kan beskrives som en boks, hvor der er lukket. Man spiller så en mod en, og man skal skyde bolden op på væggen, og så skal modstanderen tage den efterfølgende. Der er i modsætning til andre sportsgrene altså intet net, som bolden skal over. Ingen bold som skal hentes, hvis den ryger forbi eller andre problematikker, som kan opleves i de fleste sportsgrene.

Squashketcher

Som tidligere nævnt, så skal der benyttes en ketcher til at spille squash. Såvel som i andre sportsgrene som bordtennis og tennis, så er der forskel på  de squashketchere som kan købes. Ligesom i så mange andre sportsgrene, firmaer og brancher, så koster de dyreste mærker mest, og det betyder også, at kvaliteten er i top. Dog behøver man ikke en af de dyreste ketchers på markedet, hvis man bare skal spille squash med familien eller vennerne.

Squashbold

Når man skal ud og lede efter bolden som skal spilles med, er det relevant at vide, at man ikke blot skal bruge en tennisbold. Man skal ud og finde en squash-bold. Squash-boldene kan købes både til øvede spillere og til nybegyndere.

Forskellige squashbolde

Der er forskelle ved squash-boldene. Dem til nybegyndere er som regel lavet, til at give en øget reaktionstid, som altså vil sige, at bolden hopper mere end den normalt ville. Når man så kigger på en bold til øvede spillere, så er det lavet som en mere ”livlig” bold, som så også gør det sværere at spille. Squash-boldene er som regel inddelt i følgende farve-kategorier:

  • To gule prikker er til turneringsspillere og meget øvede.
  • En gul prik er til middelspillere og øvede.
  • En rød prik er til gode begyndere og tæt på middelniveau.
  • En blå prik er til nybegyndere.
  • Til glasbaner bruges bolde med en guld prik, da den er lavet til glasbaner.

Det kan være svært at afgøre, hvor niveauet er for dig selv. En god tommelfingerregel er, at hvis duellerne er meget korte i kampen, så kan man overveje at tage en bold, som kan hoppe mere, og dermed giver en øget reaktionstid. Det er dog først noget, som man kan afgøre og finde ud af, når man står på banen og spiller kamp.

Andet relevant udstyr

Der er andet udstyr, som kan give dig en fordel overfor din modstander. For eksempel så vil sko som man kan bevæge sig i, og stå godt fast i være foretrukket. Det samme gør sig gældende med resten af tøjet, da man ikke ønsker tøj, som sidder for stramt, og som man ikke kan bevæge sig rundt i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *