Træning derhjemme – Gode råd

Elsker du at styrketræne eller træne kondien, men har du ikke tiden eller økonomien til at komme ned i træningscenteret og få det gjort der? Det kan også være, at du helst foretrækker at træne i rolige omgivelser, hvor du kun er dig selv og ikke skal vente på, at der er plads til at træne? Så har du klikket dig ind på den rigtige guide, for der er mange gode muligheder for træning derhjemme.

Disse mange muligheder gælder både for styrketræning og for konditræning, så hvad end du er til det ene eller det andet, så kan hjemmet være et fantastisk alternativ til et træningscenter.

Få styr på konditionen med træning i hjemmet

Hvis du ikke har mulighed for at komme ned på løbebåndet i træningscenteret, eller hvis du ikke er til at løbe lange ture, så er der gode muligheder for at træne konditionen derhjemme. Du kender måske de klassiske stepbænke, man ofte ser i et træningscenter. Dem kan man nemt finde til en billig pris, og så fylder de ikke så meget i hjemmet. Der er dog muligheder for at bruge ting i hjemmet som erstatning til en stepbænk. For eksempel kan det være, at du har en skammel i hjemmet eller en lav sofa. Disse kan man nemt bruge på samme måde som en stepbænk.  Det er bare vigtigt, at de står skridsikkert, så man ikke falder.

Et andet alternativ er trapperne i dit hjem eller i opgangen, hvis du bor i lejlighed. Dem kan man med fordel udnytte og tage nogle ture op og ned ad.

Styrketræning derhjemme

Ligesom med konditionstræning er der gode muligheder for styrketræning derhjemme. For eksempel kan man nemt finde forskellige ting i hjemmet, der kan erstatte de normale vægte fra træningscenteret. Et eksempel er en liter mælk fra køleskabet, som kan bruges til vægtløftning. Hvis man vil løfte tungere, kan man for eksempel fylde en indkøbspose med et par tunge bøger.

Der er rigelig af muligheder, og man kan altid finde genstande i hjemmet, der kan bruges eller kombineres, så man kan bruge dem til træning derhjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *