4 fodboldtrøjer vi helst ikke vil se igen

Fodboldtrøjer.

Symbolet på et tilhørsforhold.

Symbolet på en kærlighed så stærk, at end ikke de stærkeste muskelmænd, vil kunne ødelægge den.

Men også eksemplet på kommercialisering. På kreative designer. Og nogle gange, bare eksemplet på dårlig smag.

Lige så mange flotte, fantastiske, historiske og ikoniske fodboldtrøjer der findes, findes der også det modsatte.

Og det er sjovt at tage en tur gennem historien og lede efter trøjer, der på den ene eller anden måde, er blevet til, på trods af en lidt for kreativ pensel.

Vi har taget et kig på 4 af den slags trøjer.

Broccoli-drengene fra Lorca

Den lille spanske klub La Hoya Lorca, eller som den hedder i dag Lorca Futbol Club S.A.D., kom i sæsonen 2012/13, i alverdens medier på tværs af kloden, med sin såkaldte ”Broccoli trøje”.

Som en hyldest til regionen Murcias ry som ”Spaniens køkkenhave”, virkede det altså oplagt for cheferne i klubben, at udebanetrøjen skulle minde mest muligt om de frosne grøntsager der ligger i fryseboksen i Fakta.

Og da klubbens indtægt på daværende tidspunkt, primært kom firmaer der levede af stor eksport af broccoli, virkede det helt oplagt.

Vi ved ikke helt, om vi er enige. Men speciel det er den i hvert fald.

Se dem på Google.

Mexicaner på toppen af det surrealistiske bjerg

Jorge Campos. Måske siger navnet dig noget. Måske aner du ikke hvem han er.

Hvis navnet siger dig noget, er der en god chance for, at det mere skyldes hans farvestrålende udvalg af målmandstrøjer, mere end hans evner på banen.

Ved VM i 1994 toppede han den dog, da han troppede op i det man vel bedst kan betegne som en målmandstrøje, der mere ligner en trøje der bruges til diverse techno-fester, hvor forskellige former for psykedeliske stoffer florerer.

Men måske idéen til trøjen, er blevet skabt til en god fest.

Campos gentog i øvrigt successen ved VM i 1998, mens han også var i VM truppen i 2002, hvor han dog måtte bruge al tiden på bænken.

BONUSINFO: Jorge Campos var målmand på det mexicanske landshold igennem 13 år, fra 1991 til 2004, men på klubplan kunne man med jævne mellemrum opleve ham som angriber. Med 34 mål i 444 klubkampe til følge.

Se trøjen på Google.

Jubilæumstrøje drejede forkert

Det er helt normalt, at klubber laver specielle jubilæumstrøjer. Eller trøjer der hylder gamle helte.

Senest så vi en bølge af hyldest trøje i Superligaen, men op til 2014/15 sæsonen, må man sige, at Athletic Club Bilbao gik hele vejen – og lidt til.

I anledning af klubbens 100 års jubilæum, bad man den lokale kunstner Dario Urzay om at designe klubbens trøje.

Inspirationen skulle efter sigende komme fra det lokale Guggenheim museum, og Urzay udtalte, at det skulle ligne blod som en slags advarsel til modstanderne.

Vi ved ikke helt om man kan se at det lykkedes. Opsigtsvækkende er trøjen i hvert fald, men måske vi mere synes det ligner noget fra et uheld på en ketchup-fabrik.

Se trøjen på Google.

Godnat og sov godt

Notts Country lever en stille tilværelse som et elevatorhold på det 3. og 4. bedste niveau i engelsk fodbold.

Måske er klubben i virkeligheden bedst kendt, udenfor Englands grænser i hvert fald, for at stå fader til Juventus’ trøjedesign.

Historien om Juventus’ ønske om nye trøjer, en forespørgsel til en tekstilproducent i Nottingham og en fejllevering, kender mange historie-interesserede fodboldfans i hvert fald.

Om det var manglen på opmærksomhed, eller bare en designer der havde en lidt for god idé, skal være usagt.

Til sæsonen 1994-95 syntes man i hvert fald, at det ville være en god idé, med en udebanetrøje, der ikke lignede noget man havde set før. Og det fik man så.

Var det et bevidst valg, at den skulle ligne en pyjamas? Måske. Kønt blev det i hvert fald ikke – og vi kan vel også godt fundere over, om det er noget spillerne har nydt at have på.

Se trøjen på Google.

Frisk på mere?

Vil du se flere underlige, grimme og pudseløjerlige trøjer, kan du se 36 flere grimme trøjer her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *