Gode fordele ved at sove på en topmadras

En topmadras er en tynd, ofte blød madras, som du lægger oven på den madras, der udgør din seng, hvilket ofte er en boxmadras eller tilsvarende. Funktionen er at gøre din seng mere behagelig at ligge i, og det er jo dejligt at have den mulighed. Det kan også være en god ide at tilføje en topmadras til din dobbeltseng med en revne i midten, da man således gør reven ubetydelig, da man ikke kan mærke, at man ligger i den.

En anden bonus er også, at denne øverste madras kan forlænge selve sengens holdbarhed og levetid, da slitage, sved og lignende ikke går ud over sengen, men blot topmadrassen, da den fungerer som øverste berøringsflade. Topmadrassen er alt andet lige noget billigere at udskifte end en helt ny seng.

Afhjælp dine natteproblemer med en topmadras

En udbredt grund til at anskaffe sig en topmadras er også for at regulere temperaturen i sengen. Dette kan f.eks. være en fordel, hvis du har tendens til at have det varmt om natten. Her vil en latex-topmadras med temperaturregulerende effekt være yderst optimal. Denne madrastype leder nemlig varmen væk fra kroppen, mens du sover. Da betrækket på denne kan tages af og vaskes forbedres sengehygiejnen også yderligere, end hvis du ikke havde en topmadras.

Skummadrasserne derimod er bedre at vælge, hvis du har tendens til at fryse. Der findes både almindelige skum topmadrasser og dem i memory skum. De almindelige er billigst, og kan fungere helt fint. Søger du derimod en madras, der kan give optimal komfort og unik støtte til din krop, vil memory skum være det bedste valg. Denne type madras er produceret i trykaflastende skum, der former sig efter din krop. Det kan også være en fordel hvis du har muskel- led- eller kredsløbsproblemer.

Fuld tilpasning til dine behov

Der er stor forskel på madrasserne, og det afgørende for dit valg af topmadras om du har behov for at støtte din liggestilling, mindske rygsmerter, regulere din kropstemperatur eller noget helt fjerde. Det kan være svært tage denne beslutning, men du kan finde mere inspiration her.

Det smarte ved en topmadras er, at du kan tilpasse din seng fuldstændigt efter dine personlige præferencer. Du kan tilpasse sengens hårdhed, både hvis du synes din seng er for hård ved at vælge en blød topmadras, men også hvis din seng føles for blød, ved at gå den anden vej og vælge en topmadras af f.eks. komfort- eller koldskum, som ikke på samme måde former sig efter kroppen som memory skum ville gøre det.

Ligegyldigt hvilken type madras du finder bedst ift. de behov du måtte have, findes de fleste typer i forskellige prisklasser og kvalitet. Der er en variant for alle, også til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *