Forbrænd ekstra kalorier, og tag cyklen

Måske er du en af dem, som ofte tager bilen uden at tænke over det. Bilen til arbejde, træning – eller når du skal besøge din familie. Det er en ubevidst handling. Hvis du bor ude på landet, giver det naturligvis mening. Men mange gør det også, selvom de bor midt i byen. For hvem vil ikke gerne komme tør og pæn på arbejde uden uglet hår og våde sko?

Hvis du gerne vil tabe dig eller blot bevæge dig mere, er der god grund til at sætte fokus på din daglige motion. Eller manglen på samme. Det er de små tiltag, som kan være med til at gøre en forskel. Som blandt andet at lade bilen stå og tage cyklen – eller en gåtur.

Hvis du synes, det er svært at komme i gang, skal du læse med her. Vi giver dig inspiration til, hvordan du nemt kommer i gang. Også uden at det skal være tidskrævende og en stor omvæltning.

Så meget får du ud af at lade bilen stå

Du er langtfra den eneste, der går med tanker om at tage cyklen frem for bilen. Faktisk er der så mange, at du på internettet kan finde alverdens kalorieberegnere. De er udarbejdet med det formål at se, hvor meget du forbrænder på en cykeltur. Du skal indtaste din vægt, dit tidsforbrug samt afstanden til dit arbejde. Og så beregner kalorieberegneren selv, hvor meget du forbrænder.

Husk, at det ikke er et endegyldigt svar. Det er en vejledning, som kan give dig en idé om, hvor meget du får ud af det.

Hvis vi tager et eksempel med en kvinde på 70 kg, som bruger 20 minutter på at cykle ni kilometer til arbejde. Hun vil forbrænde omtrent 295 kalorier. Det svarer til:

  • en halv liter sodavand og et stykke mælkechokolade.
  • 20 stykker slik.
  • seks-syv stykker mælkechokolade.

Måske du allerede nu har en fornemmelse af, at det rent faktisk godt kan betale sig. Og særligt hvis du har et ønske om et vægttab og en sundere livsstil.

Oplev en økonomisk fordel

Er du en af dem, som egentlig godt kunne undvære bilen, bør du tage følgende med i dine overvejelser. Har du tænkt på, at det også koster dig penge? Du bruger penge til benzin, som du kunne have sparet. Og du betaler til en bilforsikring, som du måske også kunne spare? Selvom du i dag kan finde mange billige bilforsikringer, er det måske en post, du kan stryge fra budgettet?

Hvis du lader bilen stå, har det ikke kun en sundhedsmæssig fordel. Du vil med garanti kunne mærke det rent økonomisk. Og når du først er kommet ind i en god rytme, kan du sagtens fortsætte. Hvis du på din arbejdsplads er vant til at søge efter parkeringspladser, skal du ikke længere gøre dig denne bekymring. For der er altid plads til en cykel mere.

Hvis du synes, der er for langt til arbejde på cykel, kan du overveje andre transportmuligheder. Kører der en bus eller et tog noget af vejen? Og vil det være muligt at have cyklen med her? Du skal naturligvis sørge for, at det ikke kommer til at påvirke dit familieliv for meget. For så holder din ændring ikke. Måske en billet til et offentligt transportmiddel vil være billigere end at tage bilen?

Oplev flere fordele ved at tage cyklen

Der er mange fordele forbundet med at tage cyklen til arbejde. Og det er ikke kun det sundhedsmæssige og økonomiske, som vi har været omkring. Det vil også give en forbedret livskvalitet. Du vil blandt andet opleve en forandring, når det gælder:

  • dit energiniveau.
  • din kondition.
  • dit humør.
  • din selvtillid.

Når du jævnligt dyrker motion, vil du få det bedre med dig selv. Og du vil få mere overskud, som du måske kan overføre til en sundere kost derhjemme. For det kommer lidt af sig selv. Når du føler dig sund, har du også lyst til at spise sundere. Faktisk er det en god cirkel at komme ind i.

Men hvordan er det så lige, at du kommer i gang? Egentlig er der ikke andet at gøre end at hoppe på cyklen i morgen tidlig. Prøv dig frem, og mærk efter. Hvad synes du? Du skal vide, at det kommer til at kræve vedholdenhed. Og du skal tage dig selv i nakken nogle gange. Men så snart du mærker fordelene ved en cykeltur, er du solgt.

Hvis du bor i storbyen, vil du garanteret bide mærke i bilkøerne, som du undgår. I morgentrafikken er det langt hurtigere at cykle end at køre. Og det i sig selv kan blive en drivkraft.

Som et ekstra trick mod vejen til en aktiv livsstil kan du parkere længere væk fra indgangen til supermarkedet. Denne afstand tæller også i den samlede aktivitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *