Opjustér tempoet på din styrketræning med disse kosttilskud

Hvis du ofte styrketræner i det lokale fitnesscenter, men ganske enkelt er af den opfattelse, at der ikke er hurtig nok fremgang, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det rette valg for dit vedkommende er, at sikre dig, at din kost er optimal. Hvis din kost er optimal og du indtager de proteiner, vitaminer og deslige, som du har behov for, så kan du vælge at supplere med en række forskellige kosttilskud. Der findes mange forskellige typer af kosttilskud på det danske marked, men det er ikke alle kosttilskud, der er relevante.

Det skal dog understreges, at de mange forskellige kosttilskud ikke gør gavn, hvis ikke de kombineres med både hård træning og en solid kost, der bidrager med de forskellige vitaminer, proteiner og lignende, som er vigtigt for din krop og din muskelvækst. Hvis du ønsker at kunne kombinere både en solid kost, hård træning og kosttilskud, så vil det hel gå op i en højere enhed og derfor vil du også kunne se mærkbare resultater i løbet af ganske kort tid. Nedenfor finder du en beskrivelse af de tre mest anvendte og ligeledes også mest givende typer af kosttilskud, der kan supplere din kost og træning:

Proteinpulver (Whey Protein)

Hvis du styrketræner på intensiv vis og ønsker at kunne se resultater af den tid, du bruger på træningen, så anbefales det på kraftigste vis, at du sørger for at indtage mellem 1,5 gram og 2 gram protein pr. kilogram, du vejer. Hvis du eksempelvis vejer 80 kg., så er det ensbetydende med, at du skal indtage mellem 120 gram og 160 gram protein pr. dag. Det kan være vanskelig at indtage den mængde protein via normal kost, hvorfor det kan være en rigtig god idé at supplere dit indtag af protein med såkaldt proteinpulver (kaldes også for Whey Protein).

Proteinpulver er reelt set hvad navnet antyder, det er. Der er nemlig tale om protein, der kan indtages i pulverform. Der findes rigtig meget proteinpulver på det danske marked, hvilket også er ensbetydende med, at kvaliteten af de forskellige muligheder kan være svingende, hvorfor det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvilket proteinpulver, du vælger at investere i. Proteinpulver kan være særdeles givende for din træning, men, som sagt, så er det naturligvis særdeles vigtigt, at du sørger for at kombinere det med både god kost og ligeledes også hård styrketræning – og dertil er det også vigtigt, at kvaliteten er i orden.

Læs guide om proteinpulver her.

Weight Gainer

Weight Gainer er ligeledes også et særdeles populært kosttilskud blandt danske mænd, der styrketræner. Det minder meget om proteinpulver, da det ligeledes også er et kosttilskud, der fremstillet i pulverform. Modsat proteinpulver, så er Weight Gainer dog en kombination af hurtig optageligt kulhydrat og protein. Når du indtager Weight Gainer efter din træning, så vil dit blodsukker stige voldsomt, eftersom både kulhydrater og proteiner er hurtigt optagelige, hvilket også er årsagen til, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at indtage et solidt måltid maksimalt en time efter du har indtaget Weight Gainer – uanset mængden.

Læs guide om weight gainer her.

Kreatin

Kreatin er også et kosttilskud, der er hyppigt brugt. Det bruger til at gendanne ATP-balancen i dine muskler, eftersom dine APT-lagre bliver hurtigt tømt, når du træner intensivt. Det er naturligvis også ensbetydende med, at kreatinen øger musklernes styrke, stimulerer proteinsyntesen og dertil også gør kroppen i stand til at reagere bedre på vægttræningen, hvilket i sidste ende vil være dét, der sikrer, at du får en mere intens og samtidig også markant hurtigere muskelvækst. Kreatinfosfat forekommer naturligt i muskelcellerne, hvorfor kreatin bestemt ikke er farligt at indtage.

Læs kreatin guiden her.

Læs også denne artikel på Studmed.dk om kosttilskud. Hvor der bliver skrevet om, man virkelig har behov for at indtage kosttilskud, samt hvilke de anbefaler.