Dyrker du ekstremsport?

Har du hang til adrenalinkick i form af paraglidning eller bjergbestigning? Eller nyder du blot et bungyjump eller en tur på din mountainbike en gang imellem? Uanset hvad bør du sikre dig, hvis uheldet er ude, for din egen og din families skyld.

Motionist eller ekstremsportsudøver?

Ekstremsport er en betegnelse, der samler sportsgrene, der sætter ekstreme krav til fysisk udfoldelse eller foregår i ekstreme miljøer. Ekstremsport sætter store krav til en sportudøvers psyke og fysik. Der findes mange former for ekstremsportsgrene. Blandt andet faldskærmsudspring, basejumping, fridykning og whitewater. Det ekstreme ved sporten kan for eksempel være, at den foregår i ekstremt koldt vand eller højt oppe på bjergtoppe. Det ekstreme kan også være, at den kræver ekstraordinær viljestyrke og udholdenhed. For eksempel når du skal løbe ultraløb eller skal dykke under is. Når man dyrker sport på dette niveau, giver det sig selv, at der også kan være større farer forbundet med at udøve sporten. Skaderne er alt andet lige større, når du udsætter dig selv for ekstreme situationer. Chancen for at du kan komme til skade, når du dyrker ekstremsport, er også større end ved en time i dit lokale fitnesscenter. Omkostningerne hvis du forulykker, mens du dyrker ekstremsport, kan derfor blive uoverskuelige for dig, men også for din familie.

En ulykkesforsikring dækker, når det er sværest

Uanset om du har dyrket ekstremsport i mange år eller blot tænker på at begynde, bør du sørge for, at du selv og din familie er sikret, hvis det værst tænkelige skulle ske. En privat ulykkesforsikring hjælper dig i det tilfælde, hvor du har allermest brug for det. En ulykkesforsikring giver dig et engangsbeløb, hvis du kommer til skade, mens du dyrker sport eller i andre situationer. Den er en økonomisk håndsrækning i en situation, hvor du har brug for genoptræning og ikke kan arbejde, eller i en situation, hvor din arbejdsevne er stærkt nedsat. Samtidig er en ulykkesforsikring en økonomisk kompensation til dine efterladte, hvis du er så uheldig at falde bort. Jo større risici du udsætter dig selv for, jo større er chancen desværre for, at det kan blive en realitet. Ulykkesforsikringen hjælper din familie gennem en svær tid med sorg og stor forandring. Uanset hvad, kan du ikke undvære en ulykkesforsikring. Selv en mindre skade kan jo mindske din erhvervsevne eller din evne til at fungere optimalt i dagligdagen.

Hvad dækker din ulykkesforsikring?

En god ulykkesforsikring giver dig ret til at få erstatning for varige mén, eller erstatning ved dødsfald efter en ulykke. En god ulykkesforsikring dækker ved varige skader helt fra 5% dækning til 100%. Er der tale om særligt svære skader, kan du i nogle tilfælde få dobbelterstatning. Ofte kan pludselige skader som knoglebrud, et overrevet korsbånd og lignende give en erstatning med det samme. Dækningsgraden, og hvad en ulykkesforsikring dækker, varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Som udøver af ekstremsport bør du derfor undersøge, om du kan få dækket sportsskader. Ikke alle forsikringsselskaber dækker nemlig, hvis du har dyrket en sport, der er betegnet som farlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *