Hjælp din medarbejdere til en sundere hverdag

Sunde og raske medarbejdere er som oftest også lig med mere effektive medarbejdere. Vi lever i en tid med stigende fokus på sundhed og menneskers ve og vel. Det gælder i privatlivet, men i særdeleshed også ude på arbejdspladserne. Det er altså ikke nok blot at tænke over, hvordan kost og bevægelse spiller sammen, når medarbejderne har fri. En ordentlig frokost, sunde snacks og bevægelse i løbet af arbejdsdagen er ligeledes alfa og omega. Fitnessrum, fællesaktiviteter, firmafrugt og andre tiltag, der er godt for velværet, er ideelt at implementere i arbejdspladsens strategi.

Bevægelse integreret i arbejdsdagen

Flere og flere større virksomheder vælger at opbygge et decideret fitnessrum til sine medarbejdere. Det betyder, at de ansatte kan få sved på panden før arbejde eller lige efter arbejdet, uden de skal tænke på ekstra transport. Muligheden for at dyrke fitness på arbejdspladsen vil være ideelt for langt de fleste. Dog er det langt fra alle virksomheder, der har ressourcerne og kapaciteten til ligefrem at tilbyde sine medarbejdere et fitnessrum. Det er midlertidig ikke ens betydende med, at det ikke kan gøres nemt for medarbejderne at integrere bevægelse i løbet af arbejdsdagen. Et alternativ til fitnessrummet er, at I kan oprette en løbe- eller cykelklub. Det kan eksempelvis foregå på den måde, at I i grupper løber en tur sammen før eller efter arbejde. Det kan også være, I laver en intern konkurrence om, hvem der cykler flest kilometer i løbet af måneden. Det er også oplagt at indlægge små pauser i løbet af dagen, hvor der er mulighed for frisk luft og en lille gåtur. Med bevægelse i løbet af dagen er der garanti for, at batterierne bliver ladet op.

Få leveret firmafrugt

Ud fra Sundhedsstyrelsens officielle kostråd anbefales det, at vi spiser seks stykker frugt og grønt dagligt. For nogle er det uproblematisk at få grønt-behovet dækket. For andre kan det være en stor udfordring. En firmafrugtordning vil være til gavn for begge grupper. Med firmafrugt vil din arbejdsplads i et aftalt interval få leveret frisk frugt lige til døren. Det er der flere fordele ved:

  • Der er ingen medarbejdere, der skal huske at købe frugt i et supermarked
  • Mængden tilpasses antallet af ansatte, og dermed er der mindre spild
  • Frugterne vil være efter sæson, hvilket også er godt for miljøet
  • Udvalget vil være varierede, hvilket kan give anledning til at blive præsenteret for nye frugttyper.

Forskning viser også, at vi mennesker har tendens til at blive fristet af det, der står fremme. Hvis det er en frugtkurv og ikke et fad med kage, som pryder køkkenbordet, vil det alt andet end lige gavne medarbejdernes sundhed. Dermed ikke sagt, at lidt til den søde tand skal droppes, men firmafrugt er et perfekt supplement.

Styrk det sociale på arbejdspladsen

Når det handler om at implementere sundhed på arbejdspladsen, er det ikke blot bevægelse og noget ekstra grønt. Det er ligeså vigtigt at pleje det sociale. Fornemmelsen af at være et team har en stor betydning for, hvor tilfredse medarbejderne er med deres arbejde. Hvis der er et godt fællesskab i virksomheden, påvirker det humøret positivt. Det sociale sammenhold kan derfor have en væsentlig betydning for medarbejdernes mentale sundhed. Der er et utal af måder, hvorpå det sociale på arbejdspladsen kan styrkes. Det kan eksempelvis være føromtalte løbe- og cykelklubber. Det kan også være:

  • Biografture
  • Årlig sommerfest og julefrokoster
  • Teambuilding ture
  • Kurser
  • Biograf- eller bogklub
  • Deltagelse til DHL-stafetten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *