Beskyt hørelsen når du dyrker sport

Sport er godt og sundt for en hel masse ting. Faktisk er der kun meget få negative ting, at sige om det at dyrke sport. Får du regelmæssig motion, så bliver din krop stærkere, du får mere energi, og du forlænger højst sandsynligt din levetid samtidig med, at du jager nogle af livsstilssygdommene på afstand.

Men selvfølgelig kan du også komme galt af sted, når det kommer til dyrkelse af sport. Blandt andet er skader noget, som en gang imellem kan sætte sportsfolk til vægs. Det sker særligt, hvis man ikke passer godt nok på sig selv og sin krop.

Hørelsen kan også blive skadet under sport

Hørelsen er enormt vigtig. Lyttesansen er en af dine absolut vigtigste sanser, for den giver dig mulighed for at forstå og fornemme verden omkring dig. Mister du den, eller får du problemer med at høre ordentligt, kan det give dig store gener i hverdagen.

Derfor lyder opfordringen: beskyt hørelsen! Ikke kun når du lytter til musik eller er til fest, men også når du forbrænder kalorier i forbindelse med sport. Mange tænker ikke over, at hørelsen kan blive skadet under fysisk aktivitet i lighed med et knæ eller en skulder. Men det kan den.

Læs mere om det her.

Brug hørepropper til at beskytte ørerne

Et af de steder, hvor ørerne og dermed hørelsen kan komme til skade, er i forbindelse med svømning og generelt med sportsaktiviteter i vand. Vand i ørerne kan gøre rigtig ondt, skabe pres i øregangene og risikere at gøre én forkølet.

Med ørepropper designet specifikt til svømmere og folk som bader eller surfer meget, kan du forhindre generne ved vand i ørerne. Ørepropperne er dog designet så smart, at du stadig kan høre de vigtige lyde – for eksempel talelyde eller plasken i vandet omkring dig.

Skru ned for volumen på høretelefonerne

Når man løber, dyrker fitness eller cykler er der mange, som godt kan lide at lytte til musik imens. Musikken skaber en god rytme til deres work out, og så kan den aflede tankerne fra det faktum, at det er hårdt at motionere.

Men mange skruer musikken alt for højt op, og det kan give permanente høreskader. Står man på løbebånd eller motionscykel er der meget larm, og man kan føle, at der er nødvendigt at skrue volumen op for at høre musikken. I stedet for at skade ørerne kan du i stedet investere i noise cancelation head phones.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *