Sådan kommer du godt i gang med at spille golf

Danmark kan byde på et hav af flotte og udfordrende golfbaner. Derfor tilbringer både yngre og ældre forår, sommer og efterfår på diverse golfbaner rundt om i landet. Golf er dog også en sport, der kræver meget udstyr, og udstyret er ikke helt billigt. Der findes heldigvis andre fine måder til, at komme godt i gang med at spille golf. Her i artiklen gennemgår vi, hvordan du kommer bedst i gang. 

Prøv det af

Inden du går ud at investerer i det helt dyre udstyr, så bør du prøve golf af i mindst et par måneder. Det kan også være en god idé at få taget dit handicap først. Det er nemlig først, når du kommer ud på en 18 hullers bane, at du får alvor kan mærke, om golf er noget for dig. De fleste klubber har noget udstyr, som du kan leje. Ofte kan det gøres til en fornuftig pris. 

Find nogle at spille golf sammen med

De fleste bliver også tiltrukket af det sociale i golf. Man går en runde sammen, hvor man har mulighed for at få vendt alt mellem himmel og jord. Har du ikke nogen kammerater, der spiller golf lige nu, kan det være en god idé at melde sig til noget træning ude i klubben. På den måde bliver du bedre, men du lærer helt sikkert også nogle at kende, som du kan gå en runde sammen med. Går du for alvor i gang med golfen, så er det nærmest uundgåeligt ikke at stifte nye bekendtskaber ude i golfklubben.

Hvor meget udstyr skal jeg bruge?

Som du sikkert har bemærket, så er golf langt fra den billigste sportsgren at dyrke. Både kontingentet er dyrt, men det er udstyret også. Er du helt nybegynder, kan du heldigvis alligevel komme i gang relativt billigt. Som minimum har du brug for følgende:

  • En driver
  • En putter
  • Et 5, 7 & 9 jern
  • Et sandjern
  • Bolde og tees
  • En golfhandske og evt. et håndklæde

Ovenstående er også det, som de fleste begyndersæt indeholder. Falder du over et godt tilbud, kan du som regel finde et godt golfsæt til omkring 1.000 kroner. Når det så er sagt, skal du ikke være særlig god for at kunne mærke forskel på godt og dårligt udstyr. Det er dog fint at starte med et begyndersæt, indtil du får teknikken på plads. De dyre jern og køller er i realiteten ligegyldige, hvis du ikke mestrer dem.

Spar penge på golfudstyret

Skal du have udstyr i høj kvalitet, er det ikke unormalt at en god driver koster et par tusinde kroner. Er du klog køber du udstyret på de rigtige tidspunkter for at spare mest muligt. Det kan du for eksempel gøre på Black Fredag. Det er uden for golfsæsonen, og du kan her også være heldig at finde jern, putter med mere fra sæsonen, der netop er gået på hæld. Det er en rigtig god kombination, fordi det kan føre til rigtig attraktive tilbud. Det er langt de fleste butikker og webshops inden for golf, der har gode tilbud på Black Friday. Ønsker du at være lidt på forkant, kan du altid tjekke op et par dage før Black Friday, så du ved, hvad du kan forvente fra den pågældende butik. Ud over nedsatte priser på golfudstyr til Black Friday, kan du også finde gode tilbud i januarudsalget.

Rigtig god fornøjelse på golfbanen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *