3 gode råd til et effektivt vægttab

Ønsker du at smide et par overflødige kilo, men er du i tvivl om, hvordan det skal gøres, så får du her 3 gode råd med på vejen. Det er ikke så svært, som du måske tror. I virkeligheden er det ren matematik.. og bare rolig, det er den simple af slagsen.  

1. Forbrænd flere kalorier end du indtager

Dette giver uhyggelig god mening, men det er de færreste, der formår at opfylde kravet. Forbrænder du flere kalorier, end du indtager, vil du tabe dig. Dernæst handler det om at finde ud af, hvor stort et kalorieunderskud du bør ligge i. Det essentielle er dog at sørge for et kalorieunderskud, hvis ønsket er vægttab.

Ønsker du at finde dit ligevægtsindtag, har vi her hos allsports.dk haft gode erfaringer med app’en MyFitnessPal. Her kan du foruden dit ligevægtsindtag holde styr på dit kalorieindtag samt forbrænding. Mere om dette i forbindelse med det tredje råd.

2. Dyrk cardio for at spise mere

Mange overvægtige bruger oceaner af tid på cardio, fordi de efterfølgende tror, at de har tabt sig. Det har de på sin vis også – lige indtil den halve plade chokolade og burgeren køres ned til aftensmad. Cardio er et fantastisk redskab, men man bør se på det som en mulighed for at skabe plads i kaloriebudgettet til ekstra mad.

Formår man at skabe et kalorieunderskud – f.eks. gennem hyppig træning – så kan man med god samvittighed tage dén plade chokolade, man har kæmpet for. For at tabe vægt kræver det dog, at man har styr på sine kalorietal.

3. Før journal over dit indtag og din forbrænding det første stykke tid

Det kan synes ubeskriveligt svært at føre journal over sit indtag, men det er faktisk relativt simpelt, hvis blot man gør brug af de rigtige værktøjer. Med app’en MyFitnessPal og en køkkenvægt er du allerede kommet langt. Dernæst kan du med fordel downloade app’en Endomondo, som kan snakke sammen med MyFitnessPal omkring din kalorieforbrænding i forbindelse med gå- og løbeturene.

Er kosten til vægttab dyr?

Vægttab behøver ikke være en dyr fornøjelse. Kosten kan være rigtig simpel, utrolig nærende og meget mættende, hvis man eksempelvis godt kan leve med at varme frosne grøntsager og spise kylling eller fedtfattigt oksekød. Det kan dog være en dyr fornøjelse, hvis der skal kød – især det fedtfattige af slagsen – på bordet flere gange dagligt.

Mange er bange for, at de bliver nødt til at gældsætte sig og optage et lån for at få råd til at tabe sig. Det mener vi ikke er nødvendigt, selvom det kan være rart at få lidt luft i budgettet. Er du i tvivl om, hvorvidt du bør låne penge eller ej, så har vi fundet en dansk hjemmeside, der giver et godt overblik over de aktuelle lånemuligheder og låneudbydere.

Mulighederne for at tabe sig er mange, men der findes desværre ikke én mirakelkur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *