Sådan får du en sundere livsstil

Der er mange ændringer man kan foretage sig i sin hverdag for at få en sundere livsstil. Det kan for eksempel være at spise flere grøntsager, der indeholder masser af sunde vitaminer og mineraler eller dyrke mere motion, der gør underværker for både ens fysisk og ens psyke. Man vil kunne både mærke og se forskellen i løbet af blot et par dage, hvis man vælger at spise sundere og skære ultraforarbejdet mad helt væk fra ens kost. Men sundhed kan også betyde vidt forskellige ting alt afhængig af hvordan ens krop er opbygget eller hvad man kan holde til i forhold til motion. Det handler blot om at prøve et par ting af, før man for alvor kaster sig ud i det.

Brødtekst

Varieret kost er vejen til en sundere livsstil

Man kan hurtigt komme på vejen til en sund livsstil blot ved at spise lidt bedre i hverdagen. Man kan for eksempel spise mindre kød, der både er skidt for miljøet og for ens hjerte i store mængder, og i stedet spise proteinholdige bælgfrugter, som for eksempel linser som erstatning. Hvis man godt kan lide at lave mad, kan man prøve at spise mere plantebaseret – måske kommer man endda ikke engang til at savne kødet, da det er erstattet af grøntsager, der smager mindst lige så godt. Det er ikke kun vigtigt at spise sundt og varieret, men også at spise på den rigtige måde, det vil altså sige at nyde maden foran en og ikke bare sluge den foran fjernsynet eller computeren. På denne måde lytter du til din krops automatiske mæthedsfornemmelse og undgår overspisning.

Motion der passer dig

Det kan være svært at fastslå den helt rette motion for alle mennesker, da vi ikke alle er bygget på samme måde eller kan lide de samme slags sport. Nogle elsker at løbe hurtigt gennem skoven eller tage et spil fodbold en søndag eftermiddag, mens andre foretrækker at dyrke det lidt roligere yoga, hvor man sætter farten ned og sætter tid af til sig selv som en meditativ oplevelse. Så længe man bevæger sig og får pulsen op mindst en halv time om dagen, er man godt kørende og det kan jo både bestå i at gå en rask gåtur eller løbe en lille tur. Man kan med fordel lægge det sammen, så man for eksempel dyrker motion, der får blodet til pumpe rundt, i sammenlagt tre timer om ugen, som for eksempel pilates eller svømning. Så længe man finder noget man godt kan lide og holder fast i det, går det let som en leg.

Vejen til en sundere livsstil kan være mange ting

Som sagt kan sundhed betyde mange ting for forskellige mennesker. Hvis man er meget aktiv og dyrker motion i mange timer, har man for eksempel brug for masser af energi fra mad med en god portion salt og fedt i sig uden at man tager på. Men hvis man derimod gerne vil tabe sig, kan man øge mængden af tid brugt på motion og spise mindre, men sundere. Det er altid vigtigt at understrege at man aldrig nogensinde skal sulte sig selv, det er nemlig ikke sundt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *