Skab dig selv et sundere liv med motion og elektriske løsninger

Sundhed, sund kost og motion går hånd i hånd i hånd. Så langt er vi alle sammen med. Vi efterlever måske ikke alle sammen rådene med samme dedikation, men vi ved alle sammen, at livet er sundere med motion. 

Spørgsmålet er så bare, om der ikke skal flere faktorer i spil, før vi kan snakke om en sundt liv. Der kan nævnes ting som psykisk trivsel, et moralsk kompas og måske klima? 

En ting er i hvert fald sikkert. Uden et sundt klima er det slet ikke muligt for dig at dyrke din egen sundhed. Det er usundt at spise fastfood. Det er også ret usundt at drukne grundet øget vandstande. 

Klima

En sundere liv for os alle sammen

Det første råd til et sundere liv i denne artikel er derfor – tag dig af klimaets sundhed. Det kan du gøre ved at få bedre elektricitet i dit hjem. Komme mere ind i kampen for klimaet. Spise mere klimavenligt. Hvis det lyder spændende, kan du tage et klik her og finde bedre el til boligen. 

Vi kender snart alle rådene til at leve en sundere klimaliv. Spørgsmålet er så bare, om vi efterlever dem. Og her i artiklen om det kan betragtes som personlig sundhed. 

I hvert fald viser flere studier, at det usunde klima og vores viden om klodens tilstand, kan forårsage mistrivsel. Og er der virkelig så underligt? Vi ved, at en løbetur sender endorfiner rundt i hjernen. Men vi ved også, at tanken om en planet uden mennesker gør det modsatte. 

Så måske skal begrebet om den personlige sundhed forstørres og gøres til en sundhed for dig i verden. Så det både inkluderer dit eget selvstændige liv, og hele klodens liv. 

Generation


Tramp din elektricitet frem 

En løsning på en høj elregning, et meget belastende elforbrug og en ringe fysisk form kunne være at trampe el ud i huset. Hvis du installerer en cykel, du kan træde energi ud i boligen med, kan du slå en masse fluer med et smæk. Du bruger vores viden om dynamo og er din egen lille vindmølle. 

Det kunne være en løsning. Dog er det en ret dårlig løsning, da du virkelig skal træde hårdt og længe for at skabe strøm nok. 

I stedet kunne du måske tage en løbetur i det fri. Tage ud i en park at styrketræne, når du er ellers skulle have været i centret. Det hjælper måske ikke elregningen på samme måde. Men det bringer dig tætter på den jordklode, der måske skal inkluderes i din personlige sundhed. 

Og så giver naturen noget til din psykiske sundhed også. Det må også siges at give plusser på den moralske konto, at man tager sig af klodens sundhed, som man tager sig af sin egen. Det kunne være værd at overveje for din egen sundhed. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *