Sådan smertebehandler man i 2019

Ingen mennesker bryder sig om at have smerter. Heldigvis findes der i 2019 en række metoder til smertebehandling, nogle mere omdiskuterede og effektive end andre. Der er også gode muligheder for at få styr på smerterne, selv hvis du ikke ønsker at tage medicin.

Akupunktur er ikke så skørt endda

Akupunktur har i mange år haft et lidt blakket ry som værende noget hokuspokus fra fjerne lande, men akupunkturen har sin ret som reel smertebehandling i 2019.

Faktisk er behandlingsmetoden i de senere år blevet meget populær. Akupunkturen er flere tusind år gammel, og i Danmark er særligt øre-akupunktur populært. Det kaldes også auriculoterapi. Via øret kan man nemlig målrette behandling mod et væld af problemområder i resten af kroppen.

Du kan selv prøve kræfter med akupunktur i Odense og andre større danske byer. Kontakt din nærmeste klinik og hør nærmere om mulighederne for behandling af netop dit smerteområde. Behandling med akupunktur er typisk 100 % smertefrit.

Kiropraktorer kan gøre underværker

Hvis du oplever smerter i led eller muskelgrupper, kan en kiropraktor måske hjælpe dig på vej. Kiropraktik er særligt effektivt mod muskelsmerter i større muskelgrupper som ryggen og lårene, men en kiropraktor kan også afhjælpe smerter i hovedet, nakken og skuldrene samt lindre smerter ved varige skader som diskusprolapser.

Kiropraktorer er også kendte for at smertebehandle idrætsskader. Modsat akupunktur, hvor der bruges nåle til at lindre smerten, bruger en kiropraktor sine hænder og særlige greb. Der kan også blive suppleret med særlige øvelser, der hjælper dit smerteramte område.

Klassisk massage og fysisk bevægelse

Hvis du oplever smerter, så er fysisk udfoldelse sjældent det første, du tænker på. Dog kan der være en række sunde fordele ved at holde sig aktiv. At bruge musklerne kan nemlig have en smertelindrene effekt, og det kan være med til at hjælpe dig, så du hurtigere vender tilbage til en normal hverdag.

Sørg dog for at lave fysisk aktivitet, der passer til den form for smerte, du oplever. Lad være med at løbe, hvis du har ondt i ryggen. I stedet kan du tage dig en svømmetur. Øvelser og træning i vand er generelt meget mindre belastende for kroppen, hvorfor gymnastik, spinning, dans, aerobic og meget andet er gode aktiviteter for dig, der gerne vil holde dig aktiv, men uden at overbelaste et område angrebet af smerter.

Du kan følge op med en omgang dybdegående massage, der for alvor afspænder dine ømme muskler og lindrer den smerte, du oplever.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *