Sådan får du råd til træningsudstyr

Så har du endeligt besluttet dig for at gøre noget godt for dig selv: du vil i gang med at træne. Men træning kræver udstyr, og det er ikke billigt. Når du ikke har kontanterne til at købe det nødvendige udstyr, kan du overveje at tage et forbrugslån, eller kviklån.

Det er i dag intet problem at låne penge til forbrug. Alle gør det, og vi er faktisk et af de lande med den højeste private gæld per indbygger.

Der findes i dag en hel industri af lånydere. De kappes med hinanden om hvem der må låne penge til dig, og det kan du bruge til din fordel. Men pas på, der findes gode og dårlige lån.

Et lån er altid dårligt, når du ikke kan betale det tilbage. Derfor skal du starte med dig selv, når du overvejer et lån. Uanset hvor fristende det er, og uanset hvor hårdt du trænger til de ting du ikke har råd til, tag aldrig et lån du ikke har råd til at betale tilbage.

Gode og dårlige grunde for at låne penge

Ligesom der findes gode og dårlige lån, så findes der også gode og dårlige grunde for at låne penge. Men hvad er hvad?

En dårlig grund er, når du vil dække dine faste udgifter med hjælp af kviklån. Husleje, el, vand og varme og den slags. Men også mad- og tøjpenge er faste udgifter. At finansiere disse udgifter med hjælp af lån er generelt en meget dårlig ide.

Den eneste undtagelse ville være når du er sikker på at der er indtægter på vej. I så fald er det kun en midlertidig økonomisk knibe. Og så kan et lån være vejen ud af situationen.

At investere i træningsudstyr kan være en rigtig god grund. Det er en investering i din fremtid, dit helbred og din livskvalitet.

Hvordan finder du de gode lånemuligheder?

Det kan være svært at gennemskue de mange tilbud på forbrugslån. De kaldes ofte for kviklån, fordi du kan få pengene indenfor en halv time eller deromkring. Det afhænger selvfølgelig af summen du vil låne. Jo færre penge, jo hurtigere går det, og omvendt.

Igen, det er bedst du starter med dig selv. I sidste ende er der ingen andre der kan tage ansvaret for at du finder et godt kviklån. Derfor er det vigtigt at du laver dine lektier.

Det er vigtigt at du forstår hvad du indlader dig på. Du skal kende de forskellige låntyper og muligheder og forstå fordelene og ulemperne ved dem. Det er også vigtigt at du forstår det sprog som lånyderne bruger.

Som et absolut minimum skal du forstå de vigtigste begreber: ÅOP, løbetid, renter og totale lånomkostninger. Alt dette kan du lære ved at Læse mere om kviklån her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *