Sådan indretter du en padelbane

Sportsgrenen padel er så småt ved at vinde større og større popularitet hos de danske sportsentusiaster. Denne sportsgren som oprindeligt stammer fra spansktalende lande, og primært spilles i Spanien og Latinamerika, er en ketchersport som på mange måder minder om tennis – men så alligevel ikke.

Er du blevet fanget af padel, og vil til at spille det hjemme, er du kommet til det helt rette sted. Læs med her, og find ud af hvordan du selv kan indrette og spille på en padelbane.

Padel bliver en større og større sport i Danmark

Selve navnet på denne forholdsvist nye sportsgren padel – eller paddle, som det hedder på spansk – stammer fra battet man bruger i sporten, som til forveksling ligner en pagaj, som man bruger til at ro – eller padle – med.

Denne sportsgren har over de seneste år vundet stor popularitet over hele verden, da det er en mindre frustrerende udgave af tennis. Sporten anses af mange for at være sjovere end de klassiske ketchersportsgrene, da den blandt andet involverer brug af selve banens glasvægge.

Padel er et nemt og sjovt spil

Reglerne for padel er sjove og nemme, og det er derfor et oplagt spil at spille sammen med venner og familie for at få en hyggelig tid sammen. Padel spilles altid som double – altså med to spillere på hver af de to hold –, og det sættes ligesom Tennis også i gang med en serv. Hvert hold skiftes til at serve for hvert parti. Bolden har lov til at ramme jorden på egen banehalvdel en gang, men anden gang den rammer jorden skal det være på modstanders banehalvdel.

Der hvor det sjove kommer ind i padel, er ved brugen af glasvæggene. Bolden har nemlig lov til at ramme glasvæggene – også på egen side af banen – når den først har ramt jorden en gang. Således må den også gerne efter at have ramt jorden en gang ramme metalhegnet – dog kun på modstanders side. Det betyder altså at padel er et sjovt spil, fordi bolden kan komme flyvende fra alle retninger.

Sådan ser en padelbane ud

Padelbaner minder på mange måder om tennisbaner. Banen i sig selv måler 10 x 20 meter, hvor den korte bagside af banen og et stykke af langsiderne er dækket af glasvægge. Det er disse vægge, som bruges i spillet. Banen er delt af et net i midten, hvor de to hold står på hver sin side – ligesom i de andre ketchersportsgrene. Det øverste af væggene og den del af væggene hvor der ikke er glas, er dækket af et metalgitter.

Sådan får du dig en padelbane

Har du lyst til at få din egen padelbane, kan du sagtens gå i gang med at lave den selv, hvis altså du har mod på det. Ellers kan du også betale dig fra det, og få en professionel til at lave, levere og installere den. Dette er måske også den bedste idé, da du på denne måde er sikker på at få en funktionel bane som du kan være tryg ved at spille på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *