Har du udstyret i orden, når du dyrker farlig sport?

Dyrker du ekstremsport? Hvis du eksempelvis dykker eller står på ski, er svaret ja. I så fald skal du i særdeleshed sørge for at have udstyret i orden, således at du ikke kommer til skade. Vi kigger nærmere på det her.

Hvad betyder ”farlig sport”?

Begrebet ”farlig sport” dækker over en række forskellige sportsgrene, som objektivt set vurderes som værende særligt… Ja, farlige. Det er et begreb, der i særdeleshed bruges i forbindelse med forsikringer, og det er derfor et begreb, du i høj grad skal være opmærksom på, hvis du gerne vil være godt dækket ind.

Dykning tæller som ekstremsport, og det samme gør skisport og faldskærmsudspring. Dyrker du sådanne sportsgrene, bør du være opmærksom på, om din forsikring er så omfattende, at du er dækket, hvis uheldet er ude. Der er en lang række andre sportsgrene, der ligeledes vurderes som værende farlige, så hvis du dyrker meget sport, er det en god idé lige at tjekke op på dette. På den måde er du sikker på, at du får tegnet den rette forsikring.

Hvorfor er det vigtigt med det rette udstyr?

Når du dyrker ekstremsport, er det forbundet med en forhøjet risiko for at komme til skade. Derfor bør du naturligvis også sørge for at tage dine forbehold. Dermed ikke sagt, at du skal stoppe med eksempelvis at dykke eller at stå på ski, men du skal selvfølgelig sørge for at passe på dig selv. Det er ikke for sjov, man har vurderet disse sportsgrene som værende særligt farlige.

Inden du hopper ud fra dykkerbåden eller farer ned ad den sorte piste, gør du således klogt i at forsikre dig om, at dit udstyr er solidt og i god stand. Du skal være sikker på, at det kan holde til alt det, det bliver udsat for, så du er i gode hænder. Er du ikke overbevist om, hvor godt udstyret er, bør du derfor slå koldt vand i blodet og tjekke op på dets tilstand, inden du giver dig i kast med den farlige sport.

Hvis du vil være fuldkommen sikker på, at udstyret er i orden, kan det være en fordel at købe dit eget frem for at leje. Det kan naturligvis alligevel godt strejke eller gå i stykker, men når du har dit eget udstyr, har du en bedre fornemmelse af, hvilken tilstand det er i. Overvej derfor at købe dit eget gode udstyr, hvis du dyrker meget ekstremsport.

Hvilken forsikring skal jeg have, hvis jeg dyrker farlig sport?

Selv med godt udstyr kan der ske uheld. Derfor er det utroligt vigtigt, at du har en omfattende ulykkesforsikring, hvis du dyrker farlig sport. Med en sådan er du nemlig sikret, hvis uheldet skulle være ude. Besøg Informeo og læs mere om dette.

En ulykkesforsikring er desuden rigtig god at have, uanset om du dyrker ekstremsport eller ej. Den dækker en lang række forskellige ulykker, og vil du være dækket bedst muligt ind, er det derfor bestemt også værd at kigge på en sådan.

Har du ikke en ulykkesforsikring, og kommer du til skade i forbindelse med farlig sport, er der ikke nogen erstatning at hente. Det kan være et utroligt stort problem, hvis du får varige mén, som gør, at du eksempelvis får brug for nogle hjælpemidler i hverdagen eller får brug for jævnligt at gå til kiropraktor eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *