Cykling er den perfekte vej til sund motion

Efter at have læst overskriften, så tænker du sikkert, hvorfor netop cykling er en sundere motionsform end alle de andre former for motion, som man kan give sig i kast med. Her er det vigtigt at tage kroppens muskler og led i betragtning, idet de forskellige motionsformer belaster kroppen på forskellige måder. Generelt gælder det f.eks., at løb giver en større belastning på både knæ og ankler, ligesom kroppens andre led kan blive belastet forkert, hvis din kropsholdning ikke er optimal under løb. Her kan cykling i stedet være en skånsom måde at motionere på – og når du først er kommet i sadlen, så kan du slet ikke stoppe igen!

Cykling er ligeså effektivt som løb

Mange mennesker har en opfattelse af, at cykling ikke giver helt det samme motionsmæssige udbytte som f.eks. løb, idet man ikke bruger musklerne på samme måde. Den sidste del af denne opfattelse er helt rigtig – men faktum er, at cykling er ligeså effektiv konditionstræning som løb. Det kræver naturligvis, at man cykler i et godt tempo i et varieret terræn, men det samme kan siges om løb, hvorfor cyklingen på dette punkt ikke adskiller sig væsentligt. Når man sammenligner effektiviteten med skånsomheden i træningsformen, så må man bare sige, at cykling er den perfekte vej til sund og effektiv motion.

Køb en lækker cykel…

Hvis du cykler meget i det daglige, så kan du med garanti nikke genkendende til, at det kan være særdeles hårdt at træde i pedalerne til tider. Dette skyldes ikke nødvendigvis vejens hældning eller blæstens sus – det kan også skyldes den trofaste bycykel, som man kører på. En bycykel er ikke designet til at skulle køre meget lange ture i et højt tempo, hvilket både opbygningen og vægten også indikerer. Derfor kan det være en god idé at investere i en let, racercykel til formålet, idet det simpelthen gør det lettere at motionere flere gange om ugen. En god cykel er alfa og omega, og hvis cykling er noget for dig, så er det en særdeles god investering på den lange bane.

… og det rette udstyr

Selvom cyklen er i top, så er det ikke sikkert, at oplevelsen er helt fuldendt uden nogle af de essentielle stykker udstyr, som hører cykelsporten til. Der er uendelig mange muligheder i mange forskellige prisklasser, og dermed kan alle være med – uanset budget. Det er klart at anbefale at købe en god cykelhjelm, da hjernen er det vigtigste aktiv, man har, ligesom et par cykelhandsker og et par cykelbriller er med til at skåne både øjne og hænder. Herudover kan en flaskeholder være meget brugbar, hvis du cykler længere ture – og listen kan i virkeligheden fortsætte i det uendelige. Det vigtigste er dog, at du er glad for din cykel, og at du kommer hurtigt langt omkring – det er de bedste forudsætninger for en god og sund motionsform som cykling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *