Skal du hitte eller stå i Blackjack?

Når man står ved et kasinobord og spiller Blackjack, så tror mange fejlagtigt at dette spil kun drejer sig om held. Faktisk er der meget mere at komme efter, hvis du gerne vil gå fra bordet med flere penge, end du kom fra. En af de helt store spørgsmål i enhver runde Blackjack er om man skal hitte eller stå? Vælger man forkert, bliver resultatet ofte en tabt hånd, hvor pengene går til dealeren og modsat kan et korrekt valg resulterer i, at du selv går fra bordet med flere penge.

Det kan være en meget svær beslutning at træffe i øjeblikket, og derfor er det også nødvendigt her at fremhæve i hvilke situationer, du bør hitte, og hvornår du bør stå, så du selv kan få mere held med Blackjack i fremtiden.

Når du hitter, øger du din hånds værdi

Begrebet at hitte i Blackjack betyder at du under din tur ønsker at modtage endnu et kort.  Målet med Blackjack er at ramme værdien 21 – også kendt som Blackjack. Målet er således at komme så tæt på de 21 point, dog uden at ramme over 21. Rammer du over 21 point, har du allerede tabt, før dealeren viser sine kort.
Du kan dog godt vinde, selvom du ikke har ramt lige præcis 21 point. Den gennemsnitlige vinderhånd i et spil Blackjack svarer til 18,5 point. Men hvornår skal du så hitte? Her skal du overveje, hvorvidt et hit kan resultere i det, der kaldes et bust. Du buster, hvis du rammer over 21 point. Har du fx en værdi på hånden på 16 point og du vælger at tage endnu et kort. Så vil alle kort over værdien 5 være lig med et bust. Ud af 13 spillekort er dette faktisk 61% sandsynlighed for at du taber din hånd. Har du i stedet 11 på hånden, så har du lig præcis 0% sandsynlighed for at tabe, hvorfor det altid vil give god mening at hitte. Det er således en sandsynlighedsberegning, der skal afgøre, hvornår du hitter og hvornår du står.

Det typiske træk i Blackjack er at hitte, hvilket er fornuftigt, da det øger din hånds værdi, men der er dog visse situationer, hvor du bør stå i stedet.

Her skal du altid vælge at stå i stedet for at hitte

Når du spiller Blackjack, vil du altid have mulighed for at se det ene af dealerens kort. Dette kort er helt fundamentalt for dig i forbindelse med, hvornår du skal stå eller hitte. Der findes en regel, der kaldes den bløde 17 regel, hvor dealeren SKAL hitte indtil han rammer 17 point, og efterfølgende har valget mellem at hitte eller stå. Hvis dealeren i forvejen har et højt kort på bordet, kan det således være en fordel for dig at stå ved fx 18 point, da dealerens allerede høje kort giver god sandsynlighed for at dealeren buster sig selv, hvis han skal hitte på 17 point.

Andre tilfælde hvor du bør stå, er hvis du fx starter med es-ni eller es-otte, da dette er utrolig gode hænder uden at være 21 point.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *