Fra overvægt til velvære med varigt vægttab

Hvad er formålet med dit vægttab? Er det at opnå det skønhedsideal, som opstilles i diverse medier? I så fald bliver det muligvis svært for dig at nå dit mål. For det første fordi modeller og skuespillere ofte har været udsat for forskønnende filtre og Photoshop. For det andet fordi disse mennesker har helt andre betingelser og vilkår, end vi andre har. De har personlige trænere og kostvejledere, som holder dem i hånden hele vejen. Det har vi andre ikke, så vi skal knokle dobbelt så hårdt, hvis vi vil nå de samme resultater. Med fuldtidsjob, parforhold og børn, er det svært at få presset 10-15 timers træning ind i programmet. For ikke at tale om den tid det tager at købe ind til og tilberede eksotiske og spændende slankeretter.

Dit vægttab skal føles godt – hele vejen

Prøver vi at tale dig ud af din plan om at tabe dig? Selvfølgelig ikke. Men vi anbefaler at du dropper skønhedsidealet, og erstatter det med ønsket om en slank og stærk krop. Det gør vi, fordi det er mere realistisk, og fordi fysisk sundhed er en præmis for velvære. Derfor må din vej til vægttabet heller ikke gå gennem træning og kost, som du ikke kan holde ud. Målet er, at du får det godt, og vejen dertil skal derfor ikke være brolagt med ting, som forringer din livskvalitet. Vælg gradvise og moderate kostændringer, som er til at holde ud. Find en fysisk aktivitet, som er til at gå til, og som du synes er sjov. Vigtigst af alt: I stedet for at måle dine resultater i kilo og centimeter, så skal du måle dem i energi og velvære. Derfor er det ikke er en dum idé at supplere din kost med vitaminpiller. De hjælper dig nemlig til hurtigere at mærke den ønskede forskel.