Motion efter fødsel

Kroppen er træt og slidt. En fødsel er hårdere end at bestige et bjerg. Der er ingen vej uden om. Der skal gang i motionen igen. Hvis det føles besværligt både at have en nyfødt baby, amme og få tid til motion, kan en brystpumpe være løsningen. En god brystpumpe kan give rigtig meget frihed. Frihed til motion eller hvile. 

Sutteflaske og mælk

Den rolige start

Den rolige start er den bedste. Der er ingen grund til at kaste sig ud i mange timers motion lige med det samme. Kroppen har brug for motion, men den har også brug for hvile og ro, til at finde sig selv igen. Brug en god brystpumpe og saml et lille forråd af mælk. Drop en enkelt amning og brug tiden på yoga, eller en anden let sportsgren. Kroppen har slet ikke behov for at løbe en lang hård tur, eller cykle 30 kilometer. Den har brug for at blive brugt. Stille og roligt. Brug alle muskler og stræk alle sener. Lad være med at overdrive.

Motion og hvile

Motion er vigtig, men det er hvile også. Hvis du er heldig kan du få en god nattesøvn, kun afbrudt af en enkelt amning. Hvis du ikke er så heldig, må du kompensere i løbet af dagen. En gammel regel siger at man skal sove hver gang barnet sover. Du behøver ikke sove tungt, hver gang baby gør det, men tag en god lur midt på dagen. Selv om du får din nattesøvn, kan din krop stadig have brug for hvile. Den har trods alt lige født en baby. Motion og hvile, det kan din krop ikke undvære.

Sport yoga

Den gode vane

En brystpumpe er uundværlig, hvis du gerne vil i gang med lidt motion igen. En brystpumpe er også en god vane at få sat gang i fra starten. Jo mere mælk du kan samle, jo mere fritid kan du få. Det behøver ikke at være dig der giver babyen mad hver gang. Så længe det er din mælk og du stadig ammer mest muligt, betyder det ikke noget. En god brystpumpe er vejen frem mod mere frihed til dig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *