Hvad du skal se i turkmenistan som turist

Republikken Turkmenistan er et centralasiatisk land, der grænser op til Det Kaspiske Hav, Iran, Afghanistan og Usbekistan. Det er hjemsted for nogle af de mest unikke naturlige og menneskeskabte seværdigheder i verden. Her er nogle af de bedste steder at besøge i Turkmenistan som turist:

1. Darvaza-gaskrateret – Dette naturgasfelt, der også er kendt som “porten til helvede”, har brændt i over 40 år. Det ligger i Karakum-ørkenen og er et must-see for enhver besøgende i Turkmenistan.

2. Kunya-Urgench – Denne gamle by var engang hovedstad for Khware-folket. Byen er nu på UNESCO’s verdensarvsliste og rummer mange historiske monumenter, herunder mausoleet for Turkmenistans første præsident, Saparmurat Niyazov.

3. Ashgabat – Turkmenistans hovedstad Ashgabat er en moderne metropol med brede boulevarder og marmorklædte bygninger. Den er også hjemsted for mange parker og museer, hvilket gør den til et godt sted at udforske på en storbyferie.

4. Konye-Urgench – Konye-Urgench er en anden gammel by og var engang en af de vigtigste byer på Silkevejen. I dag er dens ruiner et UNESCO-verdensarvsområde og giver et fascinerende indblik i den centrale del af verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *