Kompressionsstøvler kan hjælpe dig til hurtig restitutionsproces

Stort set lige meget hvilen sport du dyrker, er det vigtigt at kunne restituere og blive klar til nye udfordringer. Det kan kompressionsstøvler hjælpe dig til. Og de kan også hjælpe dig til meget andet.

Hvad er kompressionsstøvler?

Livet er kort, og det gælder om at få udnyttet tiden bedst muligt. Kroppen har dog brug for hvile og restitution inden du præsterer igen. Men du kan vinde meget tid ved at få mere fart på den periode, som kroppen bruger til at komme sig. Det kan du blandt andet med kompressionsstøvler. Formålet med kompressionsstøvler er at opnå en hurtigere restitution i din krop. Altså opnå hurtigere at din krop bliver klar til nye udfordringer og kunne præstere på ny. Rent praktisk fungerer kompressionsstøvler ved at at tvinge den venøse væske tilbage, og altså øge blodgennemstrømningen.

Øger blodcirkulationen

Hele ideen med kompressionsstøvler og kompression generelt er at øge blodcirkulationen. Altså kompressionsstøvler får blodet til at løbe hurtigere rundt i benene. Dermed kommer der mere ilt ud til dine muskler, der kan heles hurtigere efter den hårde belastning som træning eller sport generelt påfører musklerne.

Hurtig effekt

Det er ret hurtigt, at du kan opnå resultater med kompressionsstøvler. Det siges, at man via blot 20 minutters behandling kan opnå, hvad der matcher til 48 timer passiv restitution. En kæmpe fordel hvis du skal præstere hurtigt igen. Det er i hvert fald sikkert, at du opnår en stor fordel sammenlignet med naturlig restitution. Specielt hvis du dyrker sport på højt niveau.

Til andet end sport

Kompressionsstøvler kan bruges til andre end dem, der dyrker sport. Man kan opnå store helbredsmæssige fordele ved at benytte kompressionsstøvler.  Kompressionsstøvler kan hjælpe med uro i benene, mod gigtsmerter og have gavnlig indvirkning på blandt andet diabetes. Kompressionsstøvler hjælper dig af med affaldsstoffer i kroppen og få musklerne fyldt op med ny energi

Og det er en dejlig afslappende og let måde at opnå resultater på.

Forskellig former for kompressionsstøvler

På markedet findes kompressionsstøvler med forskellige antal kamre. Antallet af kampe i støvlerne afgører hvor fleksible de er. Jo mere fleksible jo mere kan de arbejde på specifikke områder. Man får mulighed for at tænde og slukke de enkelte kamre, og dermed gøre behandlingen meget målrettet til enkelte områder. Dette er specielt gavnligt, hvis man har en skade, som man gerne vil rette fokus på. Desuden findes kompressionsstøvler i både stationære og transportable udgaver. De stationære kræver strøm, mens de transportable kan benyttes alle steder, og giver mulighed for behandlinger i pauser mellem at du skal præstere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *