Sådan får du mest ud af din træning

Er du lige startet på en ny træningsform, eller har du været i gang længe, men mangler stadig at finde ud af hvordan du får mest muligt ud af det, når du dyrker sport? Det kræver både disciplin og tid hvis du vil have et stort udbytte af din træning, men selv hvis du bare gerne vil forbedre dig lidt og ellers tage det hele i et stille og roligt tempo, kan det være godt med lidt hjælp. Læs med her, og få nogle gode tips til, hvordan du kan få mere ud af din træning, om du lige er startet, eller har været i gang i flere år.  

Pas på kroppen 

Det kan være fristende at starte hårdt ud, når du endelig får motivationen til at starte med at træne. Det er dog vigtigt at starte blidt ud, så du ikke risikerer skader og overbelastning. Har du trænet i lang tid, men begynder at oplever vedvarende smerter er det med at genoverveje måden du træner på. Får du alligevel en skade, kan du kigge forbi Klinik Lasota til en omgang træningsterapi. Her kan du få hjælp til skaderne, og få mere information omkring hvordan du kan undgå skader fremover. På den måde får du det bedste grundlag for din videre træning. 

Få gang i rutinerne 

Det handler om at finde det tidspunkt på dagen hvor det passer dig bedst at træne. Det nytter ikke noget at sætte uret til klokken seks om morgenen for at komme ud at træne, bare fordi du har hørt at det er godt, hvis du hader at stå tidligt op, og ikke føler dig tilpas under træningen. Det optimale er altså finde et tidspunkt der passer godt for dig, og som du kan gøre til en del af din rutine. Kontinuerlig træning danner grundlaget for de bedste resultater, så det er bare med at finde det perfekte tidspunkt at træne for dig. 

Vigtige faktorer som påvirker træningen 

Vil du have mest muligt ud af din træning, er det ikke bare selve træningen du skal fokusere på. Der er flere andre faktorer, som påvirker din træning. Din krop har eksempelvis brug for at restituere før du kan få en bedre kondition, en bedre iltoptagelse og blive stærkere. Så husk at få en god nats søvn hver nat. Derudover er det vigtigt at få rigeligt med vand mens du træner. Jo mindre din krop får lov til at dehydrere, des mindre falder din styrke. Du træner altså meget bedre, hvis du husker at drikke nok vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *