Tag en tur i skoven med en mountainbike elcykel

En e-bike er i bund og grund en normal cykel, men bare en mere opgraderet model, og nu har vi et tilbud til dig, en model der kan bruges i byen, på stier og i skove. Hvordan lyder elcykel mountainbike for dig? Ekstremt blæret, hvem kunne tænke sig til en mountainbike men elmotor monteret? Det du får ved at købe en e-bike i stedet for en helt normal cykel er en cykel med en elektrisk hjælpemotor placeret i for, center eller bagnav, dvs. At du altså får en helt normal cykel, men med en smule hjælp når du træder i pedalerne.

 

Hvad er en mountainbike elcykel?

Forskellen på en el mountainbike og en normal mountainbike er i den grad elmotoren som sidder monteret. Vi har derfor samlet nogle af markeds bedste mountainbikes her til dig

 

Hvorfor vælge en mountainbike elcykel?

Er du også træt af at bruge alle kræfterne på at cykle frem og tilbage til skoven i stedet for at bruge kræfterne i skoven, så er el mountainbiken lige noget for dig. Med en el mountainbike kan du drøne rundt i skove, på veje eller i bakker uden at bekymre dig om at løbe tør for energi. Med el mountainbiken forsvinder bekymringerne fra at bruge alle sine bekræfter, det giver dig også muligheden for at nyde den smukke udsigt du har dig når du cykler rundt i den flotte natur.

 

Om batteriet

På en el mountainbike er batteriet selve kernen på cyklen. Når man lader sit batteri skal det helst være ved stuetemperatur, så efter din cykeltur, så tag batteriet med ind i varmen op oplad det. Ligesom alle andre batterier er din e-bikes batteri ikke så glad for kulde. Batteriet har bedst af at blive opladet ofte – også efter kortere ture. Hellere oplade det ofte end at kører batteriet helt i bund. Alt efter kvaliteten på dit batteri så er der en gennemsnitlig levetid på 3-6 år.

 

Reglerne for e-bikes

Lovgivningsmæssigt gælder de samme regler for en e-bike det samme som for en helt almindelig cykel. Så længe e-biken kun har en motor monteret og denne motor kun hjælper når der trædes i pedalerne. E-bikens motor må derudover ikke have en motor, som har mere end 250 W. En e-bike må kun give dig hjælp indtil den har nået maks hastigheden på 25 km/t.

 

Er cyklen tung?

Man skal have en forventning om at elcyklen er tungere end en normal cykel. Du kan regne med at en el mountainbike er ca 5-10 kg tungere end en normal mountainbike. Elcyklerne har dog udviklet sig meget med tiden og har derfor fået noget man kalder en walk assist, med denne walk assist kan cyklen trække sig selv helt op til 6 km/t. Kunne du lige forestille dig hvor træls det ville være at trække en 25 kg tung cykel op ad bakken inde i skoven? Derfor er denne enhed blevet bygget på cyklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *