Følg med i kampen om mesterskabet i superligaen

For mange danskere findes der ikke noget bedre end at slå benene op, og læne sig tilbage, mens de nyder en god gang fodbold. Man kan roligt sige, at vi er en stor fodboldnation, og fodbold er noget, der i dén grad kan bringe os sammen. Det gælder især, når det danske landshold forsvarer de rød/hvide farver, mens også når det kommer til kampe mellem de bedste klubber i Danmark i den danske superliga.

Hvad er superligaen, og hvordan blev den til?

Superligaen er skabt med henblik på at afgøre, hvem der bliver danmarksmester i fodbold. Ligaen blev til i 1991, hvor den erstattede 1. division. I starten blev vinderen fundet via slutspil, men fra 1995-2016 har i alt 12 klubber på landsplan deltaget, og der er blevet spillet en såkaldt triple-turnering over 33 runder. Fra 2017 har 14 klubbet deltaget. Der er kun to hold, der har spillet alle sæsoner, siden ligaen blev til: AaB og Brøndby.

Danmarksmesteren findes ved, at der spilles indbyrdes kampe i grundspillet, og de seks vindere går herefter videre i mesterskabsslutspillet, hvor de mødes både på udebane og hjemmebande. Vinderne får guld, andenpladsen vinder sølv og tredjepladsen får bronze. Udover guldet får den vindende klub også adgang til kvalifikationen til UEFA Champions League i den kommende sæson.

De to klubber, der har vundet guld flest gange er FC København og Brøndby, der også er kendt for at være to rivaliserende klubber.

Hold dig opdateret, og undgå at gå glip af resultater

Hvis du er interesseret i fodbold og superligaen, og ønsker at følge med i kampen om mesterskabet, så kan du se stillingen her. Det er især en fordel at holde sig opdateret, hvis du ikke har mulighed for at se kampen live. Måske har du andre planer den dag, eller du bliver nødt til at arbejde. Hvis du har spillet på en kamp er det især vigtigt at vide, om dit hold klarer sig godt eller dårligt.

Fodbold er en sport, der i den grad kommer ud i alle samfundslag, og der er en høj grad af sammenhold og fællesskab, når folk støtter den samme klub. Det er noget, som man kan diskutere på lige fod, uanset om man er direktør for en stor virksomhed, eller arbejder bag kassen i et supermarked. Det er en stor del af vores kultur, og på mange måder forbinder vi dansk fodbold med det at være dansk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *