Sådan opnår du en sixpack

Der findes et utal af træningsprogrammer og kostplaner, hvis du ønsker at komme i bedre form, opbygge muskel eller tabe fedt. Uanset hvad du vælger at prioritere sin tid på, handler det først og fremmest om at have den rette indstilling. Det gælder både om at være fokuseret, når du styrketræner, dyrker konditionstræning, og når du tilbereder mad i køkkenet. Med andre ord, kræver det dedikation og hårdt arbejde, hvis du ønsker at opnå den fornødne kropsfedtprocent og den tilstrækkelige mængde muskel til at have en sixpack. Langt de fleste, der interesserer sig for træning, går meget op i at opnå resultater, der er synlige og mærkbare med det blotte øje. Vejen til at få en sixpack er lang og hård, men det er muligt for enhver, der har den rette indstilling.

Hvordan får man en synlig sixpack?

Ikke mindst internettet er spækket med informationer, der kan virke forvirrende og uoverskuelige. Der er dog masser af steder at hente inspiration til sin træning og kost, hvis man har brug for det. Ikke desto mindre er det særligt vigtigt at fokusere på en række fundamentale faktorer. Eksempelvis går man aldrig galt i byen ved at fokusere meget på sin kost og herunder sit kalorieindtag. Det er nemlig i princippet ganske simpelt at tabe fedt. Du skal blot indtage færre kalorier, end du forbrænder. Dette er dog ikke altid lige nemt at stræbe efter, og du bør fortsat forsøge at leve et normalt lig på trods af dine målsætninger. Udover en god kostplan, er det som sagt også vigtigt, at du træner dine muskler ved hjælp af styrkeøvelser eller dyrker konditionstræning.

Sådan træner og spiser du dig til en sixpack

For at opbygge stærke og markerede mærkemuskler, skal du sørge for at træne dem regelmæssigt. Udover almindelig styrketræning, der rammer resten af kroppens muskler og konditionstræning, er det altid en god idé at træne mavemusklerne direkte. Dette kan gøres ved hjælp af øvelser, der specifikt rammer de centrale dele af mavemuskulaturen. Man kan endvidere med fordel gradvist tilføje mere vægt til sine øvelser, så de bliver hårdere og sværere. Med hensyn til kosten, kan du få meget ud af at udregne dit daglige kaloriebehov. Dernæst gælder det om at forsøge at holde sig inden for det pågældende behov og helst indtage færre kalorier, så man kan forbrænde fedt. Det nytter dog omvendt ikke at sulte sig selv.

Læs flere artikler om Sixpack på aktivtraening.dk