Svømmefødder til den seriøse

Man kan tydeligt mærke forskellen på mennesker og havdyr, når man er i vandet. Fra naturens side er vi hverken de bedste svømmere eller de bedste jagere i havet. Bevægelserne er anderledes. Vi er for kluntede. Vores krop er simpelthen ikke lavet til at mestre svømningen med arme og ben. Heldigvis har vi en hjerne, og nogle mennesker, der har tænkt på at lave svømmefødder.

Til den frie dykker

Når du er ude at dykke, har du altid svømmefødderne som en del af det faste udstyr. Der er ingen tvivl om, at det gør dykningen langt sjovere – og giver mere frihed. Det faktum, at man kan bevæge sig hurtigere med færre kræfter, betyder meget for dykningen. Det er nærmest alfa omega for oplevelsen. Man kan helt sikkert godt gøre det uden, men ens luft vil hurtigt blive brugt – uden at man kommer særlig langt. Derfor er det en god idé, at erhverve sig et par svømmefødder. For dem snorklerne, er de kortere og billigere modeller ofte det, som giver mening. Det er oftest helfodsmodeller og de fungerer fint til formålet. Når man skal fridykke, er det dog smartest at anskaffe sig et par kvalitetssvømmefødder. Der er mange forskellige modeller, alt efter hvad formålet er. Fordi der er så mange forskellige modeller, er det vigtigt, at du vælger den rigtige. Under vandet betyder et par centimeter til eller fra meget og ligeså med materiale og udformningen. Den frie dykker vil gerne dykke i vandet bedst muligt, så man bedst muligt kan nyde det. Her kan man kigge på forskellige typer af finner og i særdeleshed de to typiske typer, lange bi-finner og monofinner. Alt efter hvad du skal bruge, kan du altså som dykker finde de svømmefødder, der passer perfekt til dig – både med størrelse og i formål.

Til dykkeren på undervandsjagt

Følelsen af at dykke er helt fantastisk. Der er ikke meget, der kan måle sig med dét som alle, der er blevet vilde med dykningen også ved. Mange kan godt lide at dykke scuba-dykning eller fridykning. Det kan både være for sjovt og seriøst – og gerne begge ting på en gang. Det er dog også blevet mere udbredt at dykke for at jage, som man har set folkefærd i varmere vande gøre i lang tid gennem historien. Undervandsjagten kræver selvfølgelig oftest, at man har de rigtige svømmefødder. De skal være lange. Derfor kalder man det i tit for lange finner. Dykkeren skal kunne følge med det, som vil fanges.
Når man vælger finnerne, er det vigtigt at tænke over, hvor man skal dykke og hvordan. På den måde kan man finde ud af hvilke svømmefødder, der giver bedst mening i den givne situation. For eksempel er vandet koldere i Danmark, og man dykker oftest ikke meget dybt ned. Den der jager eller friluftsdykker ved selvfølgelig bedst selv hvilke finner, der passer bedst til fødderne. Man skal bare finde dem først. Har man fundet dem, føler man sig næsten som en fisk i vandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *