Svømning er godt for sjæl og krop

Svømning er nok den motionsform, der ligger i top, hvis den både skal være blid, effektiv og afslappende. Alt dette og faktisk mere til får du, hvis du snupper en svømmetur af og til – eller helst regelmæssigt.

Den blide motionsform

Du får bogstaveligt talt et løft af vandet, når du svømmer. Det gør din krop let og dermed nemmere at bevæge. Derfor føles svømning ikke hårdt på samme måde som andre motionsformer.

Du sætter selv tempoet og intensiteten. Den kan selvfølgelig varieres, sådan at du sætter mere eller mindre power på dine svømmetag.

Svømmer du som glad motionist, vil du givetvis opleve, at du får bevæget dig uden at blive overbelastet eller ubehageligt forpustet.

Det gør svømning til en tilgængelig og overkommelig motionsform for de fleste.

Om du er overvægtig, handikappet, lungepatient, på genoptræning, gravid eller helt nybegynder, vil du sagtens få en masse god motion ud af din svømmetur.

Svømmer du regelmæssigt, vil din krop belønne dig ved at være friskere, og mange småskavanker kan tages i opløbet, inden de udvikler sig noget mere omfattende.

Hårdere svømmetræning

Svømning kan selvfølgelig også være motion på et lidt eller meget højere niveau. Træner du regelmæssigt og med godt med power på, så er det en meget givende sportsgren på linje med andre former for sport.

Om du træner selv eller dyrker svømning på et hold, så vil du med denne træning kunne opnå en styrket kondition, en harmonisk udviklet muskuløs krop og øget styrke – vel at mærke uden at overbelaste din krop.

Svømning kan også være en god måde at supplere din øvrige træning på. Så kan det være en form for afspænding og udstrækning i vand.

Svømning som wellness

Mange har også stor glæde af at bruge svømmehallens bassiner som en form for wellness. Vand gør noget godt for kroppen. At flyde, at gøre øvelser i vand, at strække ud i vand og stille og rolige svømmeture er balsam for din krop.

Du kan også i nogle svømmeanlæg bade eller svømme i bassiner med vand i forskellige temperaturer. Det styrker og gavner både din krop, din hud og dit blodomløb.

Motion er ikke den eneste vej til sundhed. Der er selvfølgelig også andre sundhedsfaktorer, der skal spille med i dine bestræbelser på at få et sundere liv.

Også godt for sjælen

Lige som vand er godt for kroppen, så er det det også for sjælen. Når du ligger der i vandet, kan du nærmest meditere, mens du enten ligger helt stille og har ro på din vejrtrækning eller svømmer nogle gode uforstyrrede baner.

I denne nærmest meditative tilstand kan du tømme dit hoved og dermed rense det for tanker, bekymringer og spekulationer. Det er så sundt og helt befriende, når det sker. Denne udrensning af tanker kan give dig plads til, at nogle ting falder på plads nærmest af sig selv, og løsninger dumper umærkeligt ind og skaber orden igen.

du om ikke andet fået ro og motion, og det er næsten lige så godt.

Alle kan svømme

Det er selvfølgelig lidt af en påstand, at alle kan svømme. Men ikke desto mindre er det ikke helt ved siden af. De fleste kan svømme på den ene eller anden måde.

Kan du ikke svømme, må du se at få det lært. Det er vigtigt at svømme, og svømning er godt for alting. Ømhed og stivhed i kroppen og tunge bekymringer løsnes der stille og roligt op for, når du bevæger dig i vandet i dit eget tempo.

Svøm i din egen stil, gør det regelmæssigt og mærk alt det gode, som svømning gør for din krop og din sjæl. Så kan det hurtigt gå hen at blive noget, du dårligt kan undvære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *